fbpx

Test og træn

Social- og følelsesmæssig intelligens

“Social og følelsesmæssig intelligens er evnen til at være opmærksomme på vores egne og andres følelser – i øjeblikket – og bruge den information til at lede os selv og vores relationer .” Kilde: Institute for Social and Emotional Intelligence

 

Psykolog og forfatter Daniel Goleman har i sine studier fundet ud af, at for almindelige jobs betyder følelsesmæssig intelligens (EI af Emotionel Intelligence) ca. dobbelt så meget som din IQ. For ledere tilskriver man 85 % af deres resultater EI, mens kun 15 % kan tilskrives IQ.

Det betyder jo ikke, at din IQ ikke er vigtig; den kan bare mere betragtes som adgangsbilletten til at blive en god medarbejder og leder.

Social og følelsesmæssig intelligens består af 4 elementer som kan kategoriseres i personlige og sociale kompetencer.

 

De personlige kompetencer bestemmer hvordan vi leder os selv og består af:

1. selvbevidsthed – kende sine indre tilstande, præferencer, ressourcer og intuition og

2. selvledelse – styre ens indre tilstande, impulser og ressourcer.

 

De sociale kompetencer bestemmer, hvordan vi håndterer relationer og består af:

3. social bevidsthed – bevidsthed om andres følelser, behov og bekymringer og

4. sociale kompetencer/relationship management – dygtighed til at fremkalde ønskelige reaktioner i andre.

Se de 26 adfærdskompetencer i figuren nedenfor.

 

 

 

Social- og følelsesmæssig intelligens kan trænes

Den gode nyhed er at man kan øge sin sociale og følelsesmæssige intelligens.

Ved at blive bevidst om de områder, hvor din SI +EI er lav, kan du træne dig selv til højere social- og følelsesmæssig intelligens. For eksempel ved at få feedback fra kollegaer eller en coach og ved at øve dig inden for netop det område, hvor dine evner er mere begrænsede.

 

 

Den rigtige træning

Når du skal træne din sociale og følelsesmæssige intelligens (SI + EI), er det vigtigt, at du fokuserer på den rigtige del af hjernen. SI + EI opstår hovedsageligt i hjernens limbiske system, som styrer følelser, impulser og drifter. Forskning tyder på, at det limbiske system lærer bedst gennem motivation, træning og feedback.

Derfor er det helt afgørende, at du lærer at bryde gamle vaner og etablere nye, hvilket kræver tid, vedvarende fokus og øvelse. Ved hjælp af forskellige coaching-værktøjer kan man dog speede processen op, men det kræver også et stort personligt engagement.

 

 

Test din sociale- og følelsesmæssige intelligens

Jeg er certificeret i at teste din sociale og følelsesmæssige intelligens. Leadinspire tilbyder testen, der er baseret på Daniel Colemans studier og udviklet af Institute for Social + Emotional Intelligence. Den bruges af 75 % af Fortune 500 virksomhederne og tester både for social- og følelsesmæssig intelligens.

Der testes i 26 kompetencer indenfor de 4 kategorier nævnt ovenfor og testen kan udføres enten som en selv-evaluering eller som en 360 graders test. Skriv til mig via kontaktformularen nedenfor for at få tilsendt et eksempel på resultatet af en test som er en 41 siders rapport. 

Testen koster kr. 2997,- + moms – INKLUSIVE tilbagelæsning af resultater.

For hver af de 26 kompetencer, der testes i, kan du få værktøjer, der kan hjælpe dig med at øge din sociale- og følelsesmæssige intelligens. Testen og rapporten er på engelsk.

 

Øg din sociale- og følelsesmæssige intelligens og bliv den bedst mulige leder!

Hvis du gerne vil have et eksempel på en test i social- og følelsesmæssig intelligens tilsendt, så send en besked via kontaktformularen nedenfor.

 

Har du spørgsmål, så Send en besked til mig!

13 + 3 =

Tina Christensen