Conversational intelligence© 

Conversational intelligence logo -med billede

Certificeret Conversational Intelligence©  coach

Conversational Intelligence© er en fantastisk teoriramme, der giver organisationer og teams mulighed for at øge kvaliteten af de daglige samtaler. Baseret på hjerneforskning, lærer man, hvad der skal til for at skabe tillid i en samtale – og dermed blive bedre til at skabe resultater sammen.

 Jeg var på det første hold, der blev uddannet globalt og jeg er én af meget få danskere, der har denne certificering.

Conversational Intelligence© kan trænes

Conversational Intelligence© kan trænes for både små og store grupper af medarbejdere. Dialogteknikker har størst effekt, når alle får et fælles sprog og dermed kan give feedback og justere. Hvis en stor gruppe medarbejdere trænes i disse teknikker, vil ansvaret for kvaliteten af de daglige samtaler også blive givet til medarbejderne. Det er dermed ikke kun lederen, der kan drive forandring, en god kultur og feedback.

Studier viser, at 9/10 samtaler ikke er baseret på fuld tillid, og dermed vil de fleste være tilbageholdende med at dele vigtig viden – eller måden at dele på bliver uhensigtsmæssig.

Har du sunde eller usunde samtaler?

Hvornår har du sidst haft en samtale, hvor du var klar over, hvilken effekt dine ord havde, og hvilke resultater samtalen skabte? Her mener jeg alle typer samtaler. Det kan være jobsamtalen, samtalen på jobcenteret, samtalen med kollegaen, chefen eller din samlever.

Kemien i samtaler

Kemien i samtaler har en stor effekt på de resultater vi skaber. Nogle gange skal der blot ganske få spørgsmål til for at skabe tillid i en samtale; andre gange flere spørgsmål og flere samtaler. Nogle gange glemmer vi at være nysgerrige på andres perspektiver og misser dermed en mulighed for at bygge bro imellem mennesker, holdninger og perspektiver. Der skal tit nogle ganske små ændringer til for at skabe gode samtaler og relationer.

Tillid er kemi er et indlæg om kemien bag tillid og gode samtaler. Indlægget har jeg skrevet til Montus Academy. Jeg underviser i en række kurser på Montus Academy, hvor værktøjerne fra Conversational Intelligence© indgår. Du kan se alle mine åbne kurser her: Åbne kurser

Nedenfor finder du et eksempel på ét af de værktøjer man lærer på en workshop i Conversational Intelligence©. Det hedder Samtalebarometeret™ og bruges til at diagnosticere kvaliteten af de daglige samtaler i relation til HVORDAN man siger ting til andre. Der er nogle måder at side ting på, der har tendens til at lukke en snak ned. Der er andre måder at sige ting på, der har potentiale til at skabe tillid, gode relationer og ikke mindst til at skabe gode resultater sammen.

Du kan finde en række indlæg på min blog om tillid/psykologisk tryghed og hjerneforskningen bag her: Blog

Kortisol giver dårlige samtaler

Vidste du for eksempel, at når vi bliver mødt med kritik, afvisning eller frygt, at når vi føler os ‘små’ og ‘sat til side’, så producerer vi mere kortisol, et hormon, som lukker ned for vores evne til at tænke rationelt. Vi aktiverer modstand og øger hermed sandsynligheden for konflikt og forsøger at beskytte os selv. Vi bliver mere reaktive og følsomme. Vi opfatter i denne situation ofte mere fordømmelse og negativitet, end der i virkeligheden eksisterer – iøvrigt kan denne effekt vare i mange timer og blive forstærket af indre negativ dialog.

Hvad skaber den gode samtale?

Når vi mødes med positive kommentarer og samtaler, så producerer vi også en kemisk reaktion, nemlig et øget niveau af hormonet oxytocin, som er et feel good-hormon, som øger vores evne til at kommunikere, samarbejde og have tillid til andre mennesker. Effekten af oxytocin er desværre ikke så langvarig som kortisol.
(Kilde: Judith E. Glaser and Richard D. Glaser).

Samtalebarometeret

Tilbyder workshop og foredrag i Conversational Intelligence©

Workshop i Conversational Intelligence© 

Conversational Intelligence© tager det bedste fra coachingteknikkerne og overfører dem til den daglige dialog på arbejdspladsen – uden at forsøge at fixe folk.

Værktøjer fra Conversational Intelligence© indgår i modul 1 i mit forløb Team Mastery

Foredrag i Conversational Intelligence

Jeg afholder mange foredrag med værktøjerne fra Conversational Intelligence©. De kan bruges i alle reationer og giver en god forståelse af hjernens udfordinger, når det kommer til gode samtaler og at opbygge relationer.

Læs mere om mine Foredrag

 

Leadinspire workshop med conversational intelligence

Referencer